Francouzský hovězí steak na pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský hovězí steak na pepři
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39159 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Brandy |
800 g | Hovězí svíčková |
150 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 100,2mg |
Draslík | 823,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Pažitka, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský hovězí steak na pepři postup přípravy receptu:
1 | Kuličky pepře čtyř barev nasypeme na vál a pomocí válečku je rozdrtíme. |
2 | Hovězí svíčkovou nakrájíme na silnější plátky, trošku je naklepeme, osolíme a obalíme v rozdrceném pepři. |
3 | V pánvi rozpustíme máslo a na prudkém ohni steaky osmahneme, poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple. |
4 | Do ještě horké pánve nalijeme brandy a zapálíme, necháme vyhořet a poté přilijeme hovězí vývar. Povaříme asi 10 minut. |
5 | Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a necháme povařit, dokud není omáčka dostatečně hustá. Nakonec do omáčky přimícháme kousky másla. |
6 | Opečené steaky servírujeme na připravené talíře a poléváme smetanovou omáčkou. |
7 | Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |