Recept

Humr s avokádem a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39192

Ingredience

400 g Avokádo
1 kávová lžička Hořčice kremžská
2720 g Humr
3 polévková lžíce Ocet vinný
5 polévková lžíce Olej sójový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2 ks Šalotka
2 cl Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 918 kcal
Kilojoule 3 842kJ
8% Sacharidy 28 g
39% Tuky 29 g
106% Sodík 2 g
236% Bílkoviny 133 g

Humr s avokádem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Humry omyjeme a povaříme 3 minuty. Poté necháme vychladnout.

2

Připravíme avokáda. Oloupeme je a rozpůlíme. Odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostky, které pokapeme citrónovou šťávou, aby se zachovala barva ovoce.

3

Rajčata spaříme, poté oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadýrka. Dužinu nakrájíme stejně jako avokádo.

4

Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno.

5

Dále připravíme marinádu, ve které při servírování marinujeme rajčata a avokádo. Smícháme bílý vinný ocet, sůl, ostrou hořčici, pepř a sójový olej. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne krém. Z vychladlých humrů odstraníme krunýř. Maso rozpůlíme a ostrým špičatým nožem vytáhneme střívka.

6

Servírujeme s marinovanými rajčaty a avokádem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept