Výborná zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Výborná zeleninová polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39234 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory rané |
1 ks | Celer řapíkatý |
6 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Lilek |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 30,8mg |
Draslík | 759,0mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Lilek, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Výborná zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme, omyjeme a také nakrájíme na kolečka. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Lilek omyjeme, očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Brambory omyjeme, očistíme a také nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo, přidáme jarní cibulku a chvilku ji restujeme, poté přidáme zbytek zeleniny a restujeme asi 5 minut. Zalijeme zeleninovým vývarem a na mírném ohni vaříme asi 35 minut doměkka. |
3 | Polévku osolíme, opepříme a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |