Pikantní červená omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní červená omáčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39237 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
1 ks | Chilli paprička |
100 g | Jablka |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 dl | Víno červené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 318,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Chilli paprička, Jablka, Med včelí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní červená omáčka postup přípravy receptu:
1 | Vodu nalijeme do hrnce, osolíme, nalijeme ocet a v ni uvaříme umytou červenou řepu. Uvařenou vybereme z vody, necháme vychladnout a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam přidáme neoloupané, ale jemně nastrouhané jablko. Promícháme spolu s medem. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, zalijeme vínem, vysypeme do pánve připravenou nastrouhanou řepu a jablka, jemně nasekanou chilli papričku, podle chuti opepříme a vše dusíme asi 20 minut, aby změkla řepa. |
3 | Porcujeme na talíře, zakapeme trochou kvalitního olivového oleje. |
Poznámka
Omáčku podáváme teplou, ale dobře chutná také studená jako příloha k různým pečeným masům.