Schiacciata s rozinkami a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Schiacciata s rozinkami a vínem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 39270 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí |
300 g | Hroznové víno |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
5 kávová lžička | Olej olivový |
200 g | Rozinky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 229,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Hroznové víno, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Schiacciata s rozinkami a vínem postup přípravy receptu:
1 | Jako první připravíme kvásek. Lžičku droždí rozpustíme ve 150ml vody a necháme 5 minut stát. Pak přidáme 125g mouky a necháme minimálně 12 hodin kvasit. Kvásek by pak měl být řídký a nakysle vonět. Hrozinky naložíme cca dvě hodiny před pečením do bílého vína. |
2 | Na těsto připravíme velkou mísu. Nasypeme do ní droždí a zalijeme 100ml vody. Necháme pět minut rozpustit, pak promícháme a přidáme mouku se solí. Následně vmícháme olej a kvásek. Pokud je těsto stále příliš drobivé, přilijeme vodu. V opačném případě využijeme mouky. |
3 | Těsto vyndáme z mísy na pomoučený stůl a minimálně pět minut hněteme. Poté vrátíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout. Z těsta nyní vyválíme dvě placky o průměru 25 centimetrů a šířce zhruba jednoho centimetru. |
4 | Rozinky teď rovnoměrně rozsypeme na těsto a zakryjeme druhou plackou. Necháme 30 minut kynout. Do horní placky vmáčkneme vypeckované hroznové víno a posypeme cukrem. Teď už jen stačí dát do trouby a nechat 45 minut péct při těplotě 200 stupňů. |