Pečená treska s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s mrkví
Pečená treska s mrkví
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39366 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 94,0mg |
Draslík | 982,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Limetková šťáva, Pažitka, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Tresku omyjeme, osušíme a pokapeme limetkovou šťávou. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. |
3 | Na pánvi rozpálíme lžíci másla a mrkev s pórkem na něm 5 minut dusíme. Osolíme a opepříme. |
4 | Zapékací misky vymažeme a rozložíme do ní podušenou zeleninu. Navrch klademe tresku, osolíme a posypeme najemno nasekanou bazalkou. Zbytek másla rozložíme na tresku. |
5 | Do předehřáté trouby vložíme zapékací misku a pokrm pečeme. Po 5 minutách vše přelijeme smetanou a zapékáme dalších 15 minut. |
6 | Po upečení servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |