Pstruh s celerovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s celerovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39375 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Celer řapíkatý |
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Pstruh |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno portské |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 944,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 565,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Pstruh, Sůl, Tymián čerstvý, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s celerovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na kostičky. Pstruhy omyjeme, osušíme a osolíme. |
2 | V hrnci rozpálíme 2 lžíce másla, přidáme jarní cibulku, řapíkatý celer a 5 minut dusíme. Podlijeme portským vínem, rybím vývarem, přidáme bazalku, tymián, mletý česnek, sůl a pepř a necháme projít varem. |
3 | Poté do hrnce vložíme filety ze pstruha a při nízké teplotě asi 10 minut dusíme. Ryby vyjmeme a udržujeme v teple. |
4 | Rybí vývar svaříme na polovinu, přidáme smetanu a povaříme. |
5 | Pstruha servírujeme na připravené talíře a přelijeme celerovou omáčkou. Zdobíme najemno nasekaným koprem. |