Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 39383

Ingredience

1 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1,5 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3,5 dl Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Strouhanka
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
125 g Sýr Čedar
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Fusilli - tříbarevné
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 487kJ
23% Sacharidy 84 g
25% Tuky 19 g
32% Sodík 643 mg
43% Bílkoviny 24 g

Dort lilkový postup přípravy receptu:

1

Na 190 stupňů předehřejeme troubu, vymažeme kulatou dortovou formu.

2

Na plátky pokrájíme podélně lilek, dáme do misky, osolíme a necháme stranou 30 minut. Poté opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.

3

Přivedeme k varu vodu v hrnci a lilkové plátky 1 minutu blanšírujeme. Necháme okapat a osušíme. Dáme stranou.

4

Dle návodu uvaříme těstoviny. Necháme okapat a vrátíme je do hrnce. Přidáme měkký sýr a necháme rozpustit v těstovinách. Vmícháme rajčatový protlak, oregano, parmezán, sůl a pepř. Dáme stranou.

5

Lilek narovnáme na dno a podél stěny formy, aby se plátky překrývaly. Těstovinovou směsí naplníme formu a posypeme strouhankou. Pečeme 20 minut a po upečení necháme stát dalších 15 minut.

6

Lilkový dort vyklopíme z formy a podáváme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept