Vepřové maso dušené v mrkvi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso dušené v mrkvi
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 395 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
200 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1200 g | Mrkev kořen |
1 g | Muškátový květ |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
750 g | Vepřová plec |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 69,5mg |
Draslík | 220,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 5,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Muškátový květ, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso dušené v mrkvi postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky. |
2 | Maso osmahneme na polovině tuku, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodou. |
3 | Mrkev očistíme, podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme ji k poloměkkému masu. |
4 | Po krátkém podušení zahustíme pokrm světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme, přidáme mletý pepř a květ a společně dusíme. |
5 | Ke konci dušení přidáme cukr, přilijeme mléko a společně dodusíme. |
Klasický recept na vepřové dušené v mrkvi. Osobně nedávám květ a cukr, ale to je o chuti každého. Jelikož jsem měla jídlo pro dospěláky, přidala jsem více masa a o trochu více mouky, jelikož jsme tzv. omáčkoví. :-) Palec nahoru