Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 39561

Ingredience

1 ks Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká
20 g Paprika mletá sladká
80 g Slanina vepřová
1 kg Slepice
10 g Sůl
1 l Vývar slepičí
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 333kJ
2% Sacharidy 6 g
24% Tuky 18 g
54% Sodík 1 g
57% Bílkoviny 32 g

Slepičí paprikáš postup přípravy receptu:

1

Slepici dáme pozvolna vařit do osolené vody asi na hodinu, až je maso měkké. Mezitím na vyškvařené slanině osmažíme dorůžova cibuli nadrobno, posypeme paprikou a zpěníme. Podlijeme trochou vývaru ze slepice, osolíme a vaříme namírno, aby se rozvinula vůně cibule a papriky. Uvařenou slepici vykostíme, nakrájíme na porce a vložíme k cibulovému základu. Podlijeme trochou vývaru a ještě 20 minut dusíme společně, aby maso natáhlo chuť. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme krátce do zhoustnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept