Recept

Čerstvé těstoviny s plísňovým sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39591

Ingredience

115 g Meruňky
50 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 ml Olej olivový
55 g Oříšky piniové
0,5 ks Pažitka
3 ml Pepř černý mletý
300 ml Smetana čerstvá ke šlehání
115 g Sýr Niva (Rokfór)
3 ml Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 008kJ
19% Sacharidy 68 g
44% Tuky 33 g
27% Sodík 535 mg
43% Bílkoviny 24 g

Čerstvé těstoviny s plísňovým sýrem postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme v míse dohromady se špetkou soli a vejci, vypracujeme na měkké těsto.

2

Těsto nakrájíme na čtvrtiny, každou z nich stlačíme dlaní, posypeme moukou a řádně vyválíme na tenké placky, které často moučníme. Těsto nakrájíme na nudle. Posypeme je moukou a dáme stranou na 2 hodiny usušit.

3

V hrnci smícháme dohromady 100 ml vody a olivový olej a směs uvedeme do bodu varu a přidáme těstoviny. Vaříme zhruba 3 minuty, občas je zamícháme vidličkou. Průběžně kontrolujeme, aby se těstoviny nerozvařily. Těstoviny scedíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou, aby se neslepily.

4

Plísňový sýr rozdrobíme pomocí polévkové lžíce a dáme stranou. Meruňky nakrájíme na tenké proužky a taktéž je dáme stranou.

5

Na pánvi rozehřejeme smetanu. Přidáme rozdrobený plísňový sýr a zalijeme mlékem. Omáčku mícháme, dokud není hladká. Posléze rozmixujeme v mixéru.

6

Do horké omáčky vmícháme těstoviny a meruňky. Podle chuti ještě na závěr dochutíme solí či pepřem.

7

Těstoviny s omáčkou zamícháme 2 vidličkami. Odstavíme a přidáme piniová semínka a vmícháme žloutky. Vzniklou směs důkladně zamícháme. Ozdobíme nadrobno nakrájenou pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept