Recept

Vídeňský řízek se sardelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39637

Ingredience

800 g Hovězí plec
1 ks Limetka
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
16 ks Sardelové řezy
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,123 kcal
Kilojoule 4 697kJ
9% Sacharidy 34 g
74% Tuky 56 g
351% Sodík 7 g
204% Bílkoviny 115 g

Vídeňský řízek se sardelí postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na jeden talíř nasypeme hladkou mouku, na dalším talíři rozšleháme vajíčka a na poslední talíř nasypeme strouhanku promíchanou s pomerančovou kůrou.

2

Řízky postupně obalujeme v mouce, vajíčku a strouhance.

3

Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízky na něm smažíme. Hotové řízky vyjememe z pánve a necháme okapat na papírové utěrce.

4

Limetku omyjeme a nakrájíme na plátky. Řízky servírujeme na připravené talíře, navrch klademe plátky limetky a několik sardelek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept