Bramborové trhance se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové trhance se zelím
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 39720 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
20 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
20 g | Tuk |
50 ml | Voda pitná |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 23,5mg |
Draslík | 462,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 13,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové trhance se zelím postup přípravy receptu:
1 | Zelí i s nálevem nalijeme do rendlíku, trochu osolíme, přidáme lžíci másla a dusíme do měkka. Scedíme, necháme okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi je rozškvaříme. |
2 | Vařené brambory osolíme, rozšťoucháme s trochou vlažné vody, přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto. Tvarujeme placičky, které na tuku osmažíme z obou stran. Placičky natrháme na menší kousky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a přelijeme rozškvařenou slaninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.