Recept

Muslimský skopový kebab

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39729

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Feferony
0,5 kávová lžička Garam masala
1 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
80 g Mandle
2 polévková lžíce Mouka čočková
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Potočnice
500 g Skopové maso mleté
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 135kJ
5% Sacharidy 17 g
48% Tuky 36 g
5% Sodík 105 mg
57% Bílkoviny 32 g

Muslimský skopový kebab postup přípravy receptu:

1

Cibuli, feferonku, potočnici a loupané mandle rozemeleme. Přidáme kokos, skořici, zázvor, horké koření a ochutíme solí. Na trošce rozpáleného oleje osmahneme.

2

Poté vmícháme maso a vejce, podlijeme trochou vody, za stálého míchání dusíme na mírném ohni, dokud se voda neodpaří. Směs necháme vychladnout. Vytvoříme z ní placičky, obalíme v čočkové mouce a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme.

3

Horké koření [39441]:

4

koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept