Skopová plec na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec na česneku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39761 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
60 ml | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Pórek |
600 g | Skopová plec |
9 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 21,7mg |
Draslík | 216,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pórek, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec na česneku postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Maso odsuneme ke kraji kastrolu a ve volném prostoru na výpeku osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Přidáme prolisovaný česnek, podlijeme vodou, promícháme s masem a zakryté pozvolna dusíme, občas zamícháme, podléváme. K téměř měkkému masu přidáme na kolečka nakrájený pórek, dosolíme a ještě 15 minut dusíme. Při podávání na každou porci navršíme 2 lžíce zakysané smetany. |
Poznámka
Servírujeme teplé.