Ženevské Penne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ženevské Penne
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 39836 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
500 g | Cuketa |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Oříšky piniové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 97g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 441,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Cuketa, Oříšky piniové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ženevské Penne postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme si nudle v osolené vodě na skus. Oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Omyjeme cukety a nakrájíme na 2 mm silné plátky. Omyjeme bazalku, otřepeme do sucha a nasekáme. Několik lístků odložíme stranou na ozdobu. Na rozpáleném oleji v pánvi za stálého míchání krátce opečeme česnek, přidáme cukety a osolíme. Opékáme tak dlouho, až cukety budou uprostřed sklovité, ale na okrajích ještě pevné. Sundáme cukety z hořáku, dochutíme solí a pepřem. Promícháme s citrónovou šťávou, bazalkou a piniovými ořechy. Slijeme těstoviny, prudce zchladíme a připravíme s cuketami do mísy. Posypeme bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.