Ořechový trdelník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový trdelník
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39840 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
20 g | Droždí |
150 g | Husí sádlo |
40 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
1 kg | Mouka pšeničná hladká |
250 g | Ořechy lískové |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 205,9mg |
Draslík | 258,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 4,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Husí sádlo, Ořechy lískové, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechový trdelník postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, sádlo, vlažné mléko, rozdrobené droždí, vypracujeme hladké těsto. Důkladně několikrát prohněteme a necháme vykynout. Z těsta uválíme tři dlouhé pruhy, které namotáme na trdlo. Nemáme-li trdlo, použijeme kovovou rouru o síle pivní láhve. Trdlo s těstem pomažeme rozkvedlanými bílky, obalíme v drcených oříšcích, potřeme máslem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 35 - 40 minut. Rouru opatrně vysuneme a trdelník necháme vychladnout. Krájíme šikmo na malé plátky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.