Jednoduchý recept

Máslový trdelník

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41923

Ingredience

50 g Cukr moučkový
350 g Mouka pšeničná hladká
250 g Máslo čerstvé
25 ml Ocet vinný
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
50 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 524kJ
14% Sacharidy 51 g
54% Tuky 41 g
3% Sodík 53 mg
16% Bílkoviny 9 g

Máslový trdelník postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, žloutky, kysanou smetanu, špetku soli a ocet. Vypracujeme těsto a necháme chvíli uležet. Z těsta uválíme tenký plát, nařežeme na tři dlouhé pruhy, které namotáme na trdlo. Nemáme-li trdlo, použijeme kovovou rouru o síle pivní lahve. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Trdlo s těstem vyjmeme, trdlo opatrně vysuneme a trdelník necháme vychladnout.

2

Posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku, a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept