Zapečené broskve se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené broskve se sněhem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39865 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Borůvky |
500 g | Broskve |
40 g | Cukr vanilka |
70 g | Máslo čerstvé |
100 g | Ořechy lískové |
50 g | Rozinky bílé |
1 dl | Rum |
Sníh | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 g | Cukr krupice |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 102,5mg |
Draslík | 248,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 322,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Broskve, Ořechy lískové, Rum, Citronová šťáva, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené broskve se sněhem postup přípravy receptu:
1 | Broskve umyjeme, rozkrojíme na půlky, vypeckujeme, každou půlku položíme zvlášť na alobal, potřeme máslem, posypeme 20 g vanilkovým cukrem, zabalíme, naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut. Upečené vyjmeme z trouby, rozbalíme alobal, který už dále nebudeme používat, broskve naskládáme zpět na plech a každou půlku broskve naplníme. |
2 | Náplň: rozinky opláchneme v teplé vodě, namočíme do rumu, drobně rozsekané ořechy vložíme do mísy, namočené rozinky scedíme a přidáme, vsypeme vanilkový cukr, dobře promícháme. |
3 | Sníh: do misky dáme bílky, cukr a šleháme ve vodní lázní tak dlouho,až se vytvoří hustá hmota, do které přikápneme citrónovou šťávu. Na naplněné půlky broskví lžící položíme ještě sníh, plech vrátíme zpátky do horké trouby, zapečeme do zlatova přibližně 10 minut. |
4 | Upečené broskve porcujeme na dezertní talířky. |
Poznámka
Broskve podáváme jako teplý, ale také studený předkrm, ozdobíme mátou nebo i šlehačkou.