Borůvkové řezy z bramborového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvkové řezy z bramborového těsta
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39908 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
500 g | Borůvky |
300 g | Brambory vařené |
20 g | Citronová kůra |
300 g | Cukr moučkový |
30 g | Cukr vanilka |
20 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
10 g | Soda jedlá |
20 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 89,0mg |
Draslík | 313,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Brambory vařené, Citronová kůra, Cukr moučkový, Soda jedlá, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvkové řezy z bramborového těsta postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory rozšťoucháme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, jedlou sodu, cukr, strouhanou citronovou kůru, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly. Vyválíme na stejné pláty. |
2 | V misce rozdrtíme borůvky s vanilkovým cukrem. Plech vymažeme tukem, položíme první plát a pomažeme polovinou borůvek s cukrem, zakryjeme druhým plátem těsta a znovu pomažeme borůvkami. Nakonec položíme třetí plát, povrch potřeme máslem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut. Necháme vychladnout, nakrájíme na úhledné řezy a podáváme jako moučník. |