Jednoduchý recept

Jehněčí v jáhlové kaši

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 39910

Ingredience

60 g Celer bulvový
500 g Jehněčí maso
100 g Mrkev kořen
4 g Pepř černý mletý
199 g Petržel kořen
100 g Slanina vepřová
40 g Sádlo vepřové škvařené
8 g Sůl
2 stroužek Česnek
200 g Jáhly - loupané proso

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 787kJ
12% Sacharidy 44 g
129% Tuky 96 g
51% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Jehněčí v jáhlové kaši postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran. Podlijeme, osolíme a 15 minut dusíme zakryté. Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek a dále dusíme, až je maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Mezitím, co se maso dusí, spaříme jáhly vroucí vodou, osolíme a uvaříme do husté kaše. Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi vyškvaříme, polovinu zamícháme do jáhlové kaše. Hotové maso dochutíme solí a pepřem, na talíře navršíme do středu porci kaše, na ni rozložíme dušené maso a přelijeme druhou polovinou vypečené slaniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept