Salát z červené řepy a uzenou rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy a uzenou rybou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39956 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
100 g | Jogurt bílý |
20 g | Křen |
150 g | Makrela uzená |
0,1 dl | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 dl | Olej olivový |
100 g | Omáčka tatarská |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Salát ledový |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 20,9mg |
Draslík | 322,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Jogurt bílý, Křen, Makrela uzená, Salát ledový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy a uzenou rybou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou uvaříme umytou řepu doměkka přibližně 30 minut, podle velikosti řepy. Uvařenou scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky. |
2 | Rybu rozebereme, vyndáme kosti, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme octem a dáme do mísy, kam přidáme kostky červené řepy, na tenké proužky nakrájený ledový salát a zalijeme zálivkou. |
3 | Zálivka: Do misky vylijeme jogurt, tatarskou omáčku, nastrouhaný křen, ocet, olej, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme připravenou směs v míse. |
4 | Připravený salát promícháme a porcujeme na talíře. |
Poznámka
Salát servírujeme jako studený předkrm na studeném talíři s křupavým pečivem.