Salát zelený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát zelený
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40022 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
25 g | Mangold |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
25 g | Pistácie |
25 g | Roketa |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 134,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cukr krupice, Mangold, Ocet vinný červený, Pistácie, Rozmarýn čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Olivy zelené, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát zelený postup přípravy receptu:
1 | Vyloupeme pistácie a nasekáme nahrubo. |
2 | Olivový olej (2 lžíce) rozpálíme ve woku, přidáme rozetřený česnek, rozmarýn a smažíme 2 minuty, přidáme krajíčky chleba a po obou stranách smažíme dozlatova. Vyndáme z pánve a osušíme. |
3 | Zbylý olivový olej smícháme s červeným vinným octem, cukrem a hořčicí. Máme zálivku. |
4 | Topinku dáme na talíř, obložíme červeným mangoldem, roketou a posypeme olivami. Zálivkou pokapeme listy salátu, posypeme pistáciemi a ihned podáváme. |