Sladká smažená kolečka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká smažená kolečka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40039 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
200 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
29 g | Cukr vanilka |
250 g | Hera |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
1 dl | Mléko kysané acidofilo 1% |
1 l | Olej slunečnicový |
0,1 dl | Rum |
3 ks | Vejce slepičí |
400 g | Mouka polohrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 197,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 19,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hera, Mléko kysané acidofilo 1%, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká smažená kolečka postup přípravy receptu:
1 | Heru nakrájíme na kostky, dáme ji do misky, přidáme cukr, spolu vyšleháme do pěny a za stálého míchání přimícháme postupně vejce, mléko, rum a nakonec pomalu přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr. Vypracujeme středně husté těsto, které dáme nejméně na 30 minut do ledničky. Těsto z misky přeložíme na vál posypaný moukou, válečkem na těsto ho rozválíme na plát silný 5 mm. Kolečkovou formičkou o průměru 8 cm z těsta vykrajujeme kolečka a menši kolečkovou formičkou o průměru přibližně 3 cm ještě vykrojíme střed, aby vznikla uprostřed díra. Připravená kolečka necháme na válu. |
2 | Do vysoké pánve nebo hrnce vylijeme olej, rozpálíme a kolečka pokládáme do oleje, kde je smažíme po obou stranách. Růžově osmažená kolečka vybereme z oleje, skládáme na měkký papír, následovně je obalujeme v moučkovém cukru a úhledně skládáme na mělké talíře. |
Poznámka
Kolečka servírujeme studená, jako příloha může být jahodová omáčka, kterou podáváme zvlášť v menších mističkách.