Recept

Jáhlové škubánky s cibulkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40061

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Jáhly - loupané proso
100 g Krupice dětská
30 g Máslo čerstvé
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
0,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 406kJ
14% Sacharidy 50 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 137 mg
22% Bílkoviny 12 g

Jáhlové škubánky s cibulkou postup přípravy receptu:

1

Jáhly nejméně dvakrát spaříme vroucí vodou, vysypeme je do hrnce, zalijeme vodou a vaříme, aby se rozvařily, asi 30 minut. Do uvařených jáhel přidáme krupici, dobře promícháme, podle chuti osolíme. Z připravené hmoty lžící tvarujeme škubánky, které pokládáme podle porcí na talíře.

2

Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme oloupanou a na tenké pásky nakrájenou cibuli, osmahneme dozlatova a polijeme připravené porce na talíři. Vrch posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Škubánky podáváme teplé na vyhřátém talíři. Je to vhodná večeře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept