Jednoduchý recept

Kapr na smetaně

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 40101

Ingredience

400 g Brambory vařené
20 ml Citronová šťáva
20 g Kapary
800 g Kapr obecný
60 g Máslo čerstvé
3 g Paprika mletá pálivá
10 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
60 g Sýr Ementál (Primátor)
8 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 885kJ
8% Sacharidy 28 g
57% Tuky 43 g
56% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Kapr na smetaně postup přípravy receptu:

1

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do pekáčku, podlijeme polovinou smetany a posypeme mletou paprikou. Přidáme máslo, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.

2

Porce kapra vyjmeme, přilijeme zbytek smetany, vmícháme žloutky, kapary, necháme zhoustnout a dochutíme solí a pepřem.

3

Porce kapra upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept