Tagliatelle po arabsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle po arabsku
Tagliatelle po arabsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40142 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Kapary |
1 polévková lžíce | Kečup |
300 g | Kukuřice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Ementál (Primátor) |
400 g | Tagliatelle |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 104,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Kečup, Kukuřice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle po arabsku postup přípravy receptu:
1 | V osolené vroucí vodě vaříme podle návodu na obalu tagliatelle, asi 2 minuty před dovařením přidáme rozmrazenou kukuřici. Najemno nasekáme pažitku. Poté scedíme a těstoviny s kukuřicí a odložíme do mísy, udržujeme v teple. |
2 | Do mixéru dáme rajčatový protlak, kečup, česnek, kapary, olivový olej a rozmixujeme na pyré. Osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Chilli papričku omyjeme, očistíme, zbavíme semen, najemno nasekáme a smícháme s bazalkovým pestem. Ementál najemno nastrouháme. |
3 | Těstoviny s kukuřicí smícháme s pestem, najemno nasekanou pažitkou a promícháme. Tagliatelle servírujeme na připravené talíře a zdobíme nastrouhaným ementálem. |