Vynikající smažená kedlubna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vynikající smažená kedlubna
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40190 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
600 g | Kedlubna |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vločky ovesné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 310,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 289,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 15,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kedlubna, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vynikající smažená kedlubna postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kolečka, která asi 3 minuty blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Kedlubny vyjmeme a necháme okapat. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou. |
2 | V hlubokém talíři rozšleháme vejce, v dalším talíři smícháme ovesné vločky s najemno nasekanou pažitkou a bazalkou. Na třetí talíř dáme hladkou mouku. |
3 | Plátky kedlubny postupně obalujeme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ovesných vločkách s bylinkami. |
4 | Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a kedlubny na něm z obou stran dozlatova osmažíme. Ihned poté servírujeme. |