Křenová pomazánka z Lučiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křenová pomazánka z Lučiny
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 40272 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
1 polévková lžíce | Křen |
120 g | Lučina smetanový sýr |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 64,7mg |
Draslík | 190,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 115,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Křen, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lučina smetanový sýr mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křenová pomazánka z Lučiny postup přípravy receptu:
1 | V misce utřeme sýr se zakysanou smetanou a směs podle chuti osolíme. |
2 | Oloupaný křen nastrouháme a vmícháme do sýrové směsi. |
3 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
4 | Pomazánku podáváme na tmavém chlebu a každou porci ozdobíme plátky uvařeného vejce. |