Dakkhinská omeleta se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dakkhinská omeleta se špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40295 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Špenát mražený |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 764,3mg |
Draslík | 235,1mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 146,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Špenát mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dakkhinská omeleta se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, žloutky rozšleháme se svařeným mlékem, solí a pepřem. Z bílků a tatarky ušleháme tuhý sníh a vmícháme ke žloutkům. |
2 | V pánvi rozpálíme máslo s olejem, vlijeme vaječnou směs, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 10 minut. v |
3 | Hotovou omeletu přemístíme na talíř, na polovinu navrstvíme dušený špenát a zakryjeme druhou polovinou. Nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.