Recept

Grilované španělské ptáčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40319

Ingredience

300 g Anglická slanina
400 g Fíky sušené
600 g Hovězí maso přední
20 g Koření grilovací
100 g Máslo čerstvé
300 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 l Voda pitná
400 g Švestky
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 835 kcal
Kilojoule 3 492kJ
14% Sacharidy 52 g
69% Tuky 52 g
29% Sodík 584 mg
79% Bílkoviny 44 g

Grilované španělské ptáčky postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky namočíme do vody na 30 minut, scedíme, vypeckujeme a překrojíme na půlky. Fíky nakrájíme na tenké proužky.

2

Maso nakrájíme na řízky, potřeme máslem, osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme na tenké plátky. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny, plátek sýra, posypeme švestkami a fíky, zavineme, dobře spojíme ve studené vodě namočenými párátky, celého ptáčka ještě potřeme máslem a obalíme v koření.

3

Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme připravené ptáčky a z každé strany opékáme přibližně 15 minut.

Poznámka

Ptáčky servírujeme teplé se zeleninovým salátem a opečeným chlebem. Na talíř přidáme citron, s nímž pokapeme maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept