Omáčka z Lyonu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z Lyonu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40324 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Estragon |
25 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno portské |
300 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 8,9mg |
Draslík | 198,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 84,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Ocet vinný červený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno portské, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z Lyonu postup přípravy receptu:
1 | Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V kastrůlku rozpustíme 10 g másla a plátky cibule na něm osmahneme. Potom přilijeme portské víno, ocet a tekutinu svaříme na polovinu. Přimícháme zahuštěný zeleninový vývar a na mírném ohni 15 minut vaříme. Nakonec osolíme, opepříme, přimícháme zbytek másla a najemno nasekaný estragon. Ihned podáváme. |