Nakládaná zelenina po thajsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaná zelenina po thajsku
Nakládaná zelenina po thajsku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40469 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 ks | Cibule červená |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 ks | Mrkev kořen |
120 ml | Ocet rýžový |
0,5 ks | Okurka salátová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 126,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr třtinový, Okurka salátová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mrkev kořen, Ocet rýžový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládaná zelenina po thajsku postup přípravy receptu:
1 | Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev a okurku omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. |
2 | V kastrolu přivedeme k varu rýžový ocet, rozpustíme v něm třtinový cukr a 5 minut povaříme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme a necháme ještě asi 3 minuty povařit. Kastrol sejmeme ze sporáku a necháme vychladnout. Vychladlou zeleninu scedíme a podáváme jako přílohu k masu. |