Rumpsteak plněný Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumpsteak plněný Nivou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40481 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
150 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 112,8mg |
Draslík | 894,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumpsteak plněný Nivou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky. Pomocí ostrého nože do každého plátku vyřízneme kapsu. |
2 | V misce rozmícháme nivu s máslem tak, aby vznikla hladká pasta, přimícháme smetanu a nasekané vlašské ořechy, ještě jednou promícháme a opepříme. |
3 | Připravenou sýrovou náplní plníme kapsy, otvory uzavřeme pomocí párátka a maso odložíme na 60 minut do chladničky. |
4 | Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a osolené a opřené steaky na něm opékáme z obou stran dozlatova. Steaky vyjmeme a udržujeme v teple. |
5 | Z pánve odstraníme veškerý tuk, nalijeme do ní červené víno s hovězím vývarem a vaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme. |
6 | Steaky servírujeme na připravené talíře, přelijeme omáčkou a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |