Rybí polévka s banány - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka s banány
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40696 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Banány |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Kari koření |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska mražená |
2 dl | Víno bílé |
0,8 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 60,8mg |
Draslík | 414,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Chilli paprička, Cibule, Kari koření, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Treska mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka s banány postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s rozpáleným máslem a restujeme do zlatova. Zalijeme vínem, vyvaříme ho, zasypeme moukou, přimícháme kari koření, nasekanou chilli papričku, vše zalijeme vývarem, vsypeme na kolečka pokrájené banány, sůl, pepř, na kostky rozkrájenou rybu, povaříme 20 minut. Před dovařením vlijeme smetanu, přivedeme k varu a ještě horkou polévku rozmixujeme. |
2 | Polévku rozléváme na hluboké talíře. |
Poznámka
Rybí polévku servírujeme teplou s krutony, ozdobenou nasekaným koprem.