Recept

Hovězí hřbet na smetaně

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 40711

Ingredience

3 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
500 g Hovězí maso zadní
20 g Kapary
30 ml Mléko polotučné
80 g Mrkev kořen
20 ml Ocet kvasný lihový
5 g Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
1 ks Rohlíky bílé
100 g Slanina vepřová
40 g Sádlo vepřové škvařené
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 213kJ
3% Sacharidy 9 g
58% Tuky 43 g
34% Sodík 682 mg
35% Bílkoviny 20 g

Hovězí hřbet na smetaně postup přípravy receptu:

1

Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce orestujeme. Na tento základ vložíme maso, pokrájené na kostky, osolíme, přidáme koření, obložíme rozkrájenými houbami a přilijeme ocet. Dusíme zakryté za občasného podlití přibližně 30 minut. Vyjmeme všechno koření a maso spolu s kapary umeleme na masovém strojku. V míse namočíme rohlík, pokrájený na kostičky, do mléka, přidáme mletou směs a vejce, důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme tenkými plátky slaniny, na ně rozložíme masovou směs, zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Mezitím v kastrolu rozmixujeme výpek se zeleninou, přilijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dochutíme a povaříme do zhoustnutí. Opečené maso vyklopíme, nakrájíme na plátky a zalijeme horkou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept