Pečený pstruh s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený pstruh s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40723 |
Ingredience
20 g | Kmín celý |
10 g | Koření na ryby |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Oregano sušené |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Pstruh |
200 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Oregano sušené, Pstruh, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření na ryby, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený pstruh s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy vykucháme, zbavíme šupin, umyjeme ve studené vodě a osušíme. Ryby zvenku i zevnitř potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, dovnitř můžeme ještě dát plátky másla. V pánvi rozpálíme 25 g másla a na něm zprudka 5 minut opečeme ryby. Potom je naskládáme na plech vymazaný máslem (25 g), posypeme kořením na ryby, vložíme do předehřáté trouby a dopečeme 15 minut. |
2 | Rajčata rozpůlíme a dáme je na suchou pánev, kde je opečeme. |
3 | Upečené pstruhy porcujeme na oválné talíře, přidáme opečená rajčata, která pokapeme olejem, posypeme oreganem a podáváme. |
Poznámka
Pstruhy podáváme teplé na vyhřátém talíři a přiložíme půlku citrónu.