Penne s rajčaty a říčními raky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s rajčaty a říčními raky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 40859 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
40 g | Hrozinky |
3 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
70 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř cayenský |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
100 g | Šalotka |
500 ml | Smetana ke šlehání 30% |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Penne |
150 ml | Víno bílé |
1,5 l | Voda pitná |
24 ks | Rak říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 684,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 19,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hrozinky, Kari koření, Med včelí, Oříšky piniové, Pepř cayenský, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Rak říční mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s rajčaty a říčními raky postup přípravy receptu:
1 | Necháme rozmrazit říční raky. Lehkým krouživým pohybem oddělíme ocásky od trupů. Rozlomíme krunýře a nakrojíme maso podél hřbetu. Odstraníme střívko a maso uložíme do lednice. Krunýře a ocásky dáme stranou. |
2 | Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kostičky. Na vyšší pánvi na silném ohni rozpustíme máslo a orestujeme na něm šalotku spolu s račím masem a krunýři. Rychle přidáme na pánev kari, poté med, 100 ml vína a loupaná rajčata i se šťávou. Směs na pánvi povaříme 5 minut do zhoustnutí. Poté omáčku zalijeme smetanou, dochutíme solí, okořeníme cayenským pepřem, vše na mírném ohni povaříme 10 minut. |
3 | Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a necháme okapat. Ve zbytku bílého vína povaříme rozinky dokud se všechna tekutina nevyvaří. Na pánvi na olivovém oleji za stálého míchání opražíme dozlatova piniová jádra. |
4 | Přes jemné sítko prolisujeme omáčku a zbytky vymačkáme. |
5 | S připravenou omáčkou dobře promícháme penne, rozinky a račí ocásky. Vše ohřejeme. Penne naporcujeme na talíře, zdobíme lístky bazalky a opraženými piniovými jádry. Podáváme. |