Velikonoční pomazánka s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční pomazánka s ředkvičkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 40923 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
120 g | Jogurt bílý |
50 g | Majonéza |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
15 ks | Ředkvička |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Tvaroh měkký |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 147,2mg |
Draslík | 248,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 246,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Ředkvička, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Majonéza, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční pomazánka s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno i s natí. |
2 | Tvaroh rozšleháme s jogurtem a majonézou. |
3 | Oloupaná, natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kostičky nebo prolisujeme a v míse smícháme s tvarohem, ředkvičkami, cibulí a nasekanou petrželovou natí. Pomazánku podle chuti osolíme a opepříme. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem. Pomazánku podáváme na plátcích chleba nebo veky.