Kotlety bakony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety bakony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Paprika mletá sladká |
6 g | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo vepřové škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
500 g | Vepřové kotlety |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 82,2mg |
Draslík | 488,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety bakony postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na sádle z obou stran. Mírně podlijeme a zakryté pozvolna dusíme. Mezitím na nakrájené vyškvařené slanině osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme a přidáme nakrájené houby, osolíme a necháme podusit. Houby přidáme ke kotletám a za občasného podlití dodusíme doměkka. Nakonec zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme do zhoustnutí. |