Vepřové ledvinky na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové ledvinky na paprice
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 40994 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
600 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Jíška instantní |
40 g | Olej rostlinný |
120 g | Paprika červená |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
600 g | Vepřové ledvinky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 526,5mg |
Draslík | 697,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,6mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Vepřové ledvinky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové ledvinky na paprice postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme tuku, močovodů, případných blan a důkladně je propereme. Ledvinky nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, červenou papriku bez jádřince na slabé proužky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, posypeme mletou paprikou, přidáme plátky ledvinek, krátce orestujeme, podlijeme vývarem, zahustíme jíškou, přidáme červenou papriku, opepříme a podusíme. Před koncem dušení zjemníme smetanou, osolíme a dodusíme. |
3 | Výbornou přílohou jsou široké nudle nebo jiné vařené těstoviny. |