Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 41011

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
20 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
30 g Protlak rajčatový
60 g Sádlo vepřové škvařené
9 g Sůl
500 g Vepřové kotlety
5 dl Voda pitná
2 dl Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 401kJ
3% Sacharidy 12 g
81% Tuky 61 g
33% Sodík 650 mg
34% Bílkoviny 19 g

Šékšárdské kotlety postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, povaříme 10 minut v osolené vodě a scedíme.

2

Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a prolisovaným česnekem, necháme zpěnit. Přidáme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme naklepané, osolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme. POdléváme po troškách vždy, když je šťáva vydušená. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. Zředíme červeným vínem a necháme povařit. Vrátíme zpět maso a uvařenou zeleninu, dochutíme, podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept