Hovězí maso dušené s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso dušené s fazolemi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 41032 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb celozrnný žitný |
60 g | Cibule |
100 g | Fazole |
800 g | Hovězí maso přední |
20 g | Jíška instantní |
3 g | Nové koření celé |
40 g | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 82,7mg |
Draslík | 567,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Hovězí maso přední, Nové koření celé, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Jíška instantní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso dušené s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do růžova, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Přidáme předem namočené nebo předvařené fazole, bobkový list, nové koření, rajčatový protlak, česnek, povaříme. Zahustíme jíškou a dovaříme. |
3 | Podáváme s tmavým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.