Recept

Pečená uzená krkovice v hořčičné krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41073

Ingredience

800 g Uzená vepřová krkovička
150 ml Voda pitná
Na žloutkovou krustu
3 kávová lžička Hořčice kremžská
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vývar
1 ks Bujón hovězí
150 ml Voda pitná
Na brambory
1 kg Brambory
1,5 l Voda pitná
Na salát
3 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Ředkvička
Na zálivku
4 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 846 kcal
Kilojoule 3 538kJ
8% Sacharidy 28 g
90% Tuky 68 g
33% Sodík 659 mg
59% Bílkoviny 33 g

Pečená uzená krkovice v hořčičné krustě postup přípravy receptu:

1

V misce rozšleháme žloutky s hořčicí, pepřem a jemně nasekanou petrželovou natí. Ve vodě uvaříme hovězí bujón. Brambory vaříme ve slupce, slijeme, necháme prochladnout, nakrájíme na kolečka a v míse přelijeme teplým vývarem. Ředkvičky očistíme, pokrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně rozsekáme. Smícháme s olejem ocet, osolíme a opepříme.

2

Uzenou krkovici potřeme žloutkovou směsí, vložíme do pekáče se 150 ml vody a v troubě, předehřáté na 200°C, pečeme zhruba 50 minut. Během pečení podléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vroucí vodu.

3

Mezitím připravíme bramborový salát. K bramborám, přelitým vývarem, přimícháme ředkvičky, petrželovou nať a přelijeme octovou zálivkou.

4

Upečené maso krájíme na plátky, podáváme s bramborovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept