Jamajské taštičky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jamajské taštičky se zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41119 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
zeleninová náplň | |
---|---|
300 g | Brambory |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Fazole bílé sterilované |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 špetka | Kurkuma |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,8 l | Voda pitná |
těsto | |
1 kávová lžička | Kari koření |
1,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
0,8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 168,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Fazole bílé sterilované, Kmín drcený, Kurkuma, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Kari koření, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jamajské taštičky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme brambory, mrkev, celer, poté zeleninu pokrájíme na kostičky. Dáme do hrnce s 3/4 litrem vody, přidáme sůl, drcený kmín a zeleninu pomalu povaříme 5 - 7 minut. Pak ji scedíme a přidáme 3 lžíce konzervovaných fazolí. Zeleninu promícháme, dochutíme bílým pepřem a solí. |
2 | Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, cibuli s česnekem zpěníme do zlatova, přidáme zeleninu a krátce vše orestujeme (4 - 5 minut). Nakonec přimícháme 2 špetky kurkumy a necháme vychladnout. |
3 | Připravíme těsto: do mísy nasypeme hladkou mouku se solí, 1,5 sáčku kypřícího prášku a 1 lžičkou kari koření. Přidáme máslo, pokrájené na kousky, těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici vyšleháme žloutek s 1 lžicí octa a 0,75 dl vody, potom žloutek s vodou pomalu, za stálého promíchání přilijeme a promísíme s moukou. Těsto důkladně v míse uhněteme. Rozdělíme na dva stejné díly, vytvoříme dva válečky, každý zabalíme do potravinářské fólie, necháme v chladnu uležet minimálně na 1 hodinu. |
4 | Těsto na pomoučněném válu rozválíme na placku přibližně o síle 3 - 4 mm. Z těsta vykrojíme 16 koleček o průměru 12 - 13 cm. Na dolní polovinu těsta dáme 2 lžíce zeleninové náplně, těsto přehneme přes náplň, okraje k sobě těsně přitiskneme vidličkou. |
5 | Taštičky se zeleninou položíme na plech s pečicím papírem. Vrchní část taštiček nastřihneme na dvou místech nůžkami, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova při 190 °C přibližně 20 minut. |
Poznámka
Servírujeme horké.