Taštičky s krůtím masem a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky s krůtím masem a zeleninou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 41130 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
náplň | |
---|---|
150 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
400 g | Krůtí prsa |
2 špetka | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Máslo tradiční |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
0,8 dl | Voda pitná |
těsto | |
1 kávová lžička | Kari koření |
1,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo tradiční |
280 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
0,8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 218,9mg |
Draslík | 991,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Kmín celý, Krůtí prsa, Kurkuma, Olej sezamový, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Kari koření, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo tradiční, Mrkev kořen, Máslo tradiční, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Taštičky s krůtím masem a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kostičky. Oloupeme a omyjeme brambory, mrkev. Zeleninu pokrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce s 3/4 l vody, přidáme sůl, kmín a zeleninu pomalu povaříme 5 - 7 minut. Pak ji scedíme, rozmačkáme vidličkou, promícháme s bílým pepřem, popřípadě dochutíme solí. |
2 | Očištěnou cibuli s česnekem drobně pokrájíme. V pánvi rozpálíme sezamový olej a lžíci másla, cibuli s česnekem zpěníme do zlatova, přidáme maso, promícháme s cibulí a krátce restujeme (4 - 5 minut). Ochutíme 2 špetkami kurkumy a směs necháme vychladnout. |
3 | Připravíme si těsto: do mísy nasypeme hladkou mouku se solí, 1,5 sáčku kypřicího prášku a lžičkou kari koření. Přidáme máslo, pokrájené na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici vyšleháme žloutek s 1 lžící octa a 0,75 dl vody, poté žloutek s vodou pomalu - za stálého promíchávání - přilijeme a smícháme s moukou. Těsto důkladně v míse uhněteme, rozdělíme na dva stejné díly, vyválíme dva válečky, každý zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladna uležet minimálně na hodinu. |
4 | Těsto na pomoučněném vále rozválíme na placku o síle přibližně 3 - 4 mm. Z těsta vykrájíme 16 koleček o průměru 12 - 13 cm. Na dolní polovinu těsta dáme 2 lžíce náplně, těsto přehneme přes náplň a okraje k sobě těsně přitiskneme vidličkou. |
5 | Taštičky se masovo-zeleninovou náplní položíme na plech, pokrytý pečicím papírem. Vrchní část taštiček nastřihneme na dvou místech nůžkami, potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme do zlatova při 190 °C přibližně 20 minut. |
Poznámka
Taštičky podáváme horké.