Carpaccio z hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Carpaccio z hub
Carpaccio z hub
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41196 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Citrony |
600 g | Houby čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl mořská |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 5,7mg |
Draslík | 536,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 10,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citrony, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Carpaccio z hub postup přípravy receptu:
1 | Na pokrm se nejlépe hodí hříbky nebo muchomůrky císařské (na Moravě se jim říká císařský hřib) o velikosti do 5 cm, které použijeme celé, použijeme-li žampiony, odstraníme z nich nožičky a zpracujeme pouze kloboučky. Houby nakrájíme na tenoučké plátky, nejvhodnější je k tomu použít "mandlolínu", pokud nemáme, tak škrabku na zeleninu. |
2 | Plátky hub rozdělíme na talíře a ihned je pokapeme šťávou z jednoho citronu, aby houby neztratily bílou barvu. |
3 | Olej a citronovou šťávu z druhého citronu rozšleháme s petrželkou, zálivku osolíme a opepříme. Potom jí polijeme houby na jednotlivých talířích, okraje talířů dokola ozdobíme kapkami balzamikového octa a houby na povrchu hoblinami parmezánu. Připravenou pochoutku podáváme ihned. |
Poznámka
Do zálivky můžeme přidat drcený stroužek česneku.