Recept

Bramborový koláč s mletým jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41223

Ingredience

1 kávová lžička Bazalka
400 g Brambory
1 ks Cibule červená
500 g Jehněčí maso mleté
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá uzená
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
5 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Máslo jihočeské

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 787 kcal
Kilojoule 3 292kJ
5% Sacharidy 19 g
78% Tuky 58 g
15% Sodík 305 mg
82% Bílkoviny 46 g

Bramborový koláč s mletým jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Červenou cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.

2

V pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme, přidáme mletou uzenou papriku, mleté jehněčí maso a opékáme. Pak maso dáme stranou.

3

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabé plátky.

4

Na druhou pánev nalijeme zbytek oleje a plátky brambor na něm opečeme dozlatova. Přidáme maso a ještě asi 4 minuty společně opékáme.

5

V misce smícháme smetanu, vejce, najemno nasekanou pažitku, bazalku, sůl a pepř.

6

Do směsi na pánvi přidáme nastrouhaný ementál, zalijeme vaječnou směsí a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.

7

PO upečení necháme chvilku vychladnout a pak ihned servírujeme. Zdobíme snítky petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept