Bramborový koláč s mletým jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový koláč s mletým jehněčím masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41223 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
500 g | Jehněčí maso mleté |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá uzená |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
8 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Máslo jihočeské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 607,7mg |
Draslík | 877,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Jehněčí maso mleté, Olej slunečnicový, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Máslo jihočeské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Paprika mletá uzená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový koláč s mletým jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Červenou cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. |
2 | V pánvi rozpálíme polovinu slunečnicového oleje a cibuli s česnekem na něm orestujeme, přidáme mletou uzenou papriku, mleté jehněčí maso a opékáme. Pak maso dáme stranou. |
3 | Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabé plátky. |
4 | Na druhou pánev nalijeme zbytek oleje a plátky brambor na něm opečeme dozlatova. Přidáme maso a ještě asi 4 minuty společně opékáme. |
5 | V misce smícháme smetanu, vejce, najemno nasekanou pažitku, bazalku, sůl a pepř. |
6 | Do směsi na pánvi přidáme nastrouhaný ementál, zalijeme vaječnou směsí a důkladně promícháme. Takto připravenou směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. |
7 | PO upečení necháme chvilku vychladnout a pak ihned servírujeme. Zdobíme snítky petrželky. |