Sněhové čokoládové pusinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhové čokoládové pusinky
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41229 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
125 g | Čokoláda hořká |
150 g | Čokoláda na vaření |
250 g | Cukr krupice |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 80,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sněhové čokoládové pusinky postup přípravy receptu:
1 | Bílky ušleháme elektrickým šlehačem na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. |
2 | Nastříkáme 24 pusinek. Pečeme 1-1 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 120 °C, až jsou pevné. Necháme vychladnout. Do žáruvzdorné misky nad pánví vroucí vody nasypeme nakrájenou hořkou čokoládu a zahříváme, až se rozpustí. Nastříkáme na pusinky a necháme vychladnout. |
3 | Pařížská šlehačka: do nádoby dáme čokoládu, zalijeme ji smetanou a vložíme do vodní lázně. Občas mícháme a přivedeme k varu. Ihned z ohně stáhneme a necháme chladit. Tato šlehačka se nejlépe ušlehá a je pevná, když ji šleháme až druhý den. |
4 | Pusinky spojíme pařížskou šlehačkou. |